Skip to content

Tänukiri

TÄNUKIRI

EELK KOLGA-JAANI JOHANNESE KOGUDUSE LIIKMEILE

EELK peapiiskop U. Viilmaa karjasekirjast Usupuhastuspühaks, k.a. 31.oktoobriks:

„Viimasel ajal on õigustatult palju tähelepanu pälvimas inimeste, eriti pealesirguva põlvkonna vaimne tervis. Usupuhastuspühal, mida oikumeeniliselt tuntakse reformatsiooni aastapäevana, sobib küsida oma usu tervise kohta. Kui terve on meie isiklik usk? Kuidas tunneb ennast usuliselt meie ühiskond ja Eesti rahvas, kelle hulka me kristlaste ja luterlastena kuulume ning keda Jeesuse järgijatena teenime ja armastame?“

Peagi lõppev kiriku-aasta ei ole olnud kergete killast, mis oleks olnud täis võite ja kordaminekuid.  Kahjuks tuleb tunnistada, et kristliku kogudusena jätkub meilgi „vaikne“ taandumine ja peame n.ö. „kaevikulahinguid  läänerindel“.  Meie võitlusvahendid on aga jätkuvalt vaimulikud: usaldus, veendumus ja tänulikkus. Tundub, et meie kihelkonna kogukonnad vajavad, nagu ei kunagi varem, just  leppimist, stabiilsust ja kaugete aegade tagust järjepidevust ja sidet.

Lõppeval kirikuaastal on meil olnud kontserte alates puhkpillist ja lõpetades holalauljatega. Meie suurimaks võiduks ja saavutuseks on siiski see, et oleme suutnud pidada igal pühapäeval ja pühadel jumalateenistusi koos nende juurde kuuluvaga – hingehoid, kirikukohv, teenimine ja teavitamine. Oleme hoidnud kiriku ja pastoraadi uksed lahti. Meie imeilusat kirikut on külastatud kaugelt ja lähedalt. Oleme võtnud vastu  Eesti tipp-haritlasi, pidanud sidet vähemate õdede- ja vendadega hooldekodus ja metsatagustes külades.  Tasapisi oleme alustanud tööd ka meie endi kogukonnas elavate pagulastega. Üsna suur osa meie tööst on olnud interaktiivne (info blogis https://kolgajaanikogudus.wordpress.com, kontaktid, vestlused telefonitsi ja e-kirjadena). 

Meil on jätkuvalt inimesi, kes on löönud kaasa pastoraadi ja kiriku juures, panustades oma aega. Oleme eriti tänulikud meie tublidele nõukogu liikmeile Urvele, Hovardile, Harryle, Hillarile, Helgile, Kalevile ja Kristale. 

Tänu meile kõigile! Paneme lootuse meie esivanemate Jumalale, et kestaksime kogudusena edasi ka sellel keerulisel ajal. Koguduse liiget iseloomustab esmalt see, et ta tunneb huvi ning osaleb koguduse elus ja tegemistes (armulaud, teenistused, palvused, talgud jm). Tänan siinkohal südamest kõiki annetajaid, kes pole unustanud ristiinimese kohust toetada jõudumööda oma kodukirikut ja kogudust.  Issand annab rohkem kui me küsidagi oskame – Rahu, Rõõmu ja Tervist.  Eriti tahab Ta Sind õnnistada üle aegade kestva võrgus olemisega meie vaprate esivanemate ja auliste kaaskristlastega, keda mäletame oma riikluse ja kultuuri loojatena. Meie ise jätkamegi seda õilsat rivi oma jõukohase panustamisega  Jumala riiki. 

Oleme ette tänulikud ka neile, kes jõuavad peagi lõppeval aastal veel oma annetuse kodukoguduse toetuseks teha.

Õnnistus- ja kohtumissooviga

koguduse õpetaja Peeter Parts ja juhatuse esimees Hovard Nurme                                                                                                                                                          Kolga-Jaanis, 30.X 2023